Забудовник "Межигір'я" заощадить на податках чверть мільярда

Вівторок, 15 листопада 2011, 17:30

Фірма "Танталіт", яка орендує 127 га на території колишньої державної резиденції "Межигір'я", минулої весни увійшла до числа лідерів Шевченківського району Києва за розміром податкового кредиту, що сформувався в процесі бюджетного відшкодування ПДВ.

Згідно зі звітом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Києва за другий квартал 2011 року, податковий кредит компанії "Танталіт" станом на 1 квітня 2011 року склав 278 млн грн., пише газета "Дело".

Ця сума - так званий залишок від'ємного значення після бюджетного відшкодування ПДВ, який компанія включила в рахунок зменшення майбутніх платежів з податків, відзначає видання.

Таким чином, 278 млн грн. - це сума, яку "Танталіт" заощадить при виконанні податкових зобов'язань у наступних звітних періодах.

Реклама:

За даними податкової інспекції Шевченківського району Києва, збільшення податкового кредиту компанії "Танталіт" істотно вплинуло на погіршення показників фіскального органу.

Зокрема станом на 1 липня 2011 року загальна сума податкового кредиту, який накопичився після бюджетного відшкодування ПДВ у підприємств, зареєстрованих в цьому районі столиці, склала 1,434 млрд грн.

У порівнянні з даними на 1 січня 2011 року ця сума збільшилася на 719 млн грн., а у порівнянні з 1 травня - на 85,7 млн грн.

"Збільшення відбулося за рахунок таких підприємств: ТОВ" Танталіт "- на 24,3 млн грн., ПАТ "Коростенський завод МДФ" - на 5,9 млн грн.", - ідеться в матеріалах звіту податкового органу.

У другому кварталі 2011 року суми залишків від'ємного значення ПДВ, включені цими підприємствами до складу податкового кредиту після бюджетного відшкодування податку, продовжували рости.

У "Танталіту" - перевищили 286 млн грн., у Коростенського заводу МДФ - майже досягли 280 млн грн. Це найбільші цифри в Шевченківському районі столиці, відзначає видання.

У податкових документах зазначено, що діяльність "Танталіту" - це "будівництво та реконструкція "Межигір'я".

Як повідомлялося, державна податкова інспекція у Шевченківському районі Києва встановила порушення при веденні податкового обліку компанією "Танталіт", яка орендує 127 га урочища "Межигір'я".

Податкові інспектори встановили, що фірма занизила податок на прибуток за перший квартал 2011 року і тим самим порушила закон "Про оподаткування прибутку підприємств".

До адміністративної відповідальності була притягнута головний бухгалтер підприємства "Танталіт".

Шевченківський районний суд Києва в жовтні визнав головного бухгалтера винною і наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 85 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: