У Феодосії відкрили канал контрабанди пального - ЗМІ

Вівторок, 1 листопада 2011, 16:06

У Феодосії відкритий канал контрабандного постачання нафтопродуктів.

Про це повідомляє російське видання "Новый регіон", передає Oilnews.

Так, оглядач видання Антон Смоленський у своїй авторській колонці, зазначає, що при щільному графіку завантаження феодосійського порту місцеві митники фіксують невеликі обсяги надходжень палива на нафтобазу.

"Бензин надходить до Феодосії без податків, які становлять майже половину від оптової вартості пального. Держава несе колосальні збитки через недоотриманих податків і митних зборів, що безпосередньо негативно відбивається і на бюджеті автономії", - пише російське видання.

Реклама:

Зокрема, автор з посиланням на анонімних учасників ринку, пише, що у Феодосійський порт в кінці вересня 2011 року вступив танкер Chem Hydra з 14,5 тисячі тонн бензину А-95 на борту, проте ця поставка пройшла повз митних органів.

"Серед постачальників бензину за вчорашнім цінами можна виділити, зокрема, компанію "Альматея" з донецькою пропискою", - йдеться в статті.

Крім фіскального аспекту, Смоленський також звертає увагу на якість.

"Якщо товар йде в обхід митниці, він не проходить процедуру перевірки якості, якій піддаються легальні нафтопродукти. Відповідно, що поставляється на заправки Криму з Феодосії - питання, відповідь на яке, очевидно, слід шукати в постійних скаргах кримчан на якість палива", - наголошується в матеріалі.

"Незадоволені підсумками сезону і кримські нафтотрейдери", - пише автор. За їхніми словами, через демпінг компаній-власників контрабандного ресурсу в роздробі тримаються низькі ціни.

"Сезон провалений, ми пройшли літо з такими ж цінами на бензин, як і решта України. Такого не було ніколи, - на умовах анонімності повідомив виданню власник невеликої мережі АЗС в Східному Криму. - Усе завдяки "феодосійському" бензину!".

Появу такої схеми у Феодосії автор пояснює ослабленням контролю з боку кримської влади, які виникли під час хвороби і після смерті прем'єр-міністра Криму Василя Джарти.

Нагадаємо, в травні 2011 року кримські митники повідомляли про спробу контрабандного ввезення нафтопродуктів у Феодосійському морському торговельному порту.

Державне підприємство "Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами" було створено в 1937 році.

Підприємство надає послуги з перевалки з залізничного транспорту на морський і назад різних нафтоналивних вантажів.

"Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами" входить в список державних об'єктів, що не підлягають приватизації, і є останнім державним активом у сфері перевалки нафти і нафтопродуктів.

Інші великі перевалочні комплекси України в Одесі, Іллічівську і Південному безпосередньо або опосередковано контролюються групою "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: