Мін'юст визначив, як буде повертати банкрутів до життя

Понеділок, 17 жовтня 2011, 18:58

Міністерство юстиції затвердило порядок, за яким затверджуватиме плани санації підприємств та мирових угод у справах про банкрутство.

Відповідний наказ підписав міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні зазначається, що дія наказу поширюватиметься на господарські організації з корпоративними правами держави понад 25% їх статутного капіталу, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Зокрема, згідно з наказом Мін‘юсту, арбітражні керуючі - розпорядники майна, керуючі санацією, ліквідатори - матимуть право подавати на затвердження до господарського суду плани санації та мирові угоди боржників виключно після їх погодження Міністерством юстиції.

Реклама:

Приймаючи рішення про погодження планів санації та мирових угод боржників, Мін’юст оцінюватиме подані документи на предмет їх відповідності вимогам законодавства в сфері банкрутства та управління об’єктами державної власності.

Відповідно до документу, оцінку планів санації та мирових угод боржників на предмет найбільшої ефективності й оптимальної доцільності заходів здійснюватиме Фонд державного майна України та інші органи управління в межах повноважень.

Рішення Мін‘юсту щодо погодження або відмову в погодженні мирової угоди прийматиметься у місячний термін.

План санації підприємства-боржника схвалюватимуться Міністерством протягом трьох місяців з дня ухвали суду про проведення санації.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції готує нову редакцію закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У вересні міністерство затвердило положення про Єдину базу даних підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: