"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст назве імена всіх банкрутів

Середа, 28 вересня 2011, 17:47 -

Міністерство юстиції затвердило положення про Єдину базу даних підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Відповідний наказ підписав міністр юстиції Олександр Лавринович, передає прес-служба міністерства.

Єдина база буде містити інформацію про суб'єктів підприємницької діяльності, щодо яких триває або завершено процедуру банкрутства. У разі припинення провадження у справі про банкрутство відомості про кожного боржника зберігатимуться в Єдиній базі даних протягом п'яти років.

В базі даних буде розміщатися інформація про стан провадження у справі про банкрутство, про реєстр вимог кредиторів, фінансово-економічні показники діяльності боржника, у тому числі заборгованість із заробітної плати, та інші дані, які отримуватимуться реєстраторами від арбітражних керуючих та господарських судів.

Реклама:

Згідно з положенням, передбачено надання довідок або витягів з Єдиної бази даних.

Така довідка - це документ, що безоплатно надаватиметься за письмовим запитом юридичної особи або фізичної особи - підприємця стосовно порушення щодо нього провадження у справі про банкрутство, визнання його банкрутом, перебування у процедурі банкрутства.

Довідки міститимуть інформацію про боржника: найменування, код згідно з ЄДРПОУ, його прізвище, ім'я та по батькові, номер та дата запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про проведення державної реєстрації, місцезнаходження або місце проживання основний вид діяльності відповідно до КВЕД, форма власності.

Витяг надаватиметься за письмовим запитом юридичної або фізичної особи стосовно боржника, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство. За пошук у Єдиній базі даних інформації з видачею про це витягу справлятиметься плата в розмірі, установленому Мін'юстом.

Право повного доступу до інформації, що міститиметься у Єдиній базі даних, матиме лише держатель бази - Мін'юст, та її адміністратор - державне підприємство "Інформаційний центр".

Територіальні органи з питань банкрутства матимуть доступ до інформації Єдиної бази даних виключно щодо боржників, зареєстрованих на території такої адміністративної одиниці.

Наказ набере чинності після завершення заходів, що забезпечать можливість здійснення Мін'юстом повноважень державного органу з питань банкрутства, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: