Грищенко впевнений, що в України все вийде з Росією

Вівторок, 6 вересня 2011, 12:50

Рiвень нинiшнiх українсько-росiйських вiдносин дає змогу Українi розраховувати на успiшнiсть переговорiв iз Росiєю щодо цiни на газ.

Про це заявляє мiнiстр закордонних справ України Костянтин Грищенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Той рiвень вiдносин мiж Україною i Росiєю, який установився за останнi пiвтора року, дає нам можливiсть розраховувати на те, що ми зможемо знайти таке порозумiння у двосторонньому форматi", - сказав вiн журналiстам.

Як повідомлялося, Україна фактично оформила матеріали для подачі в міжнародний арбітраж для розв'язання газової суперечки з Росією щодо умов постачання газу.

Реклама:

Президент Віктор Янукович вважає, що Україна повинна платити "нормальну" європейську ціну за газ та мінус 100 доларів з кожної тисячі кубометрів, що перебачено "харківськими" угодами.

Українське керівництво в найближчі рік-два не збирається вступати до Митного союзу , але буде вивчати доцільність цього кроку.

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін своєрідно відреагував на заяви української сторони щодо необхідності переглянути газові договори та можливості розгляду питання в Стокгольмському трибуналі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!