Литва нацькувала офіцерів Єврокомісії на "Газпром"?

П'ятниця, 30 вересня 2011, 19:39

Скарга литовського уряду стала підставою для масштабних перевірок газових компаній в Європі.

Про це повідомило Агентству газової інформації джерело на газовому ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовника, посилання на подання уряду Литовської республіки міститься в документах, пред'явлених чиновниками Єврокомісії при проведенні інспекцій.

Офіційний представник Єврокомісії Амелія Торрес раніше відзначала, що про цю скаргу відомо, але це "не єдиний елемент досьє, не єдина причина, за якою була проведена інспекція".

Реклама:

Раніше повідомялося, що офіцери Єврокомісії провели обшуки в офісах європейських компаній - імпортерів газу за підозрою в здійсненні постачальниками палива антиконкурентної практики.

Зазначалося, що серед підприємств, які зацікавили слідчих, були дві "дочки" "Газпрому": Gazprom Germania і чеська Vemex sro.

Агентство Bloomberg повідомило також про обшуки в офісах компаній E. ON RuhrgasRWEOMVPGNiG на території Австрії, Польщі, Німеччини.

Представник німецької RWE сказав Bloomberg, що обшуки в офісах в Ессені і в Чехії пов'язані з контрактами з "Газпромом".

Як відомо, уряд Литви звинувачує "Газпром" у встановленні несправедливо високих цін газ.

Також прибалтійська республіка має намір вилучити із складу компанії Lietuvos dujos (Литві належить 17,7% акцій, "Газпрому" - 37,06%, E.ON Ruhrgas - 38,9%) магістральний газопровід.

Вже розпочаті судові процеси в Литві та Стокгольмському арбітражі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: