В Україні подорожчають послуги пошти

Субота, 3 вересня 2011, 13:00

Першого вересня на засіданні Національної комісії регулювання зв'язку був прийнятий за основу проект змін до граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку.

Він вступить в силу у випадку, якщо буде узгоджений Мін'юстом та іншими відомствами, повідомляє "Дело".

Як кажуть в комісії, перегляд тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку проводиться з метою збереження діючої системи поштового зв'язку в державі, надання послуг належної якості та забезпечення стабільної роботи "Укрпошти".

Нині діючі граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв'язку були затверджені рішенням НКРЗ від 12 грудня 2008 року.

Реклама:

З тих пір істотно зросли обсяги витрат поштового монополіста.

"Зокрема, відбулося збільшення витрат на транспорт для технологічних потреб, а також витрат і оплату праці у зв'язку з підвищенням її мінімального рівня, що призвело до погіршення фінансового стану національного оператора", - говорять у НКРЗ.

"Загальний рівень підвищення тарифів у запропонованому проекті не перевищує інфляційні очікування і відповідає основним прогнозним макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2011 рік", - підкреслює відомство.

При цьому існуючі тарифи на пересилання в межах України пріоритетних поштових відправлень, які перевозяться найшвидшим способом - повітряним або наземним - залишаються незмінними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!