"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За 49 млн доларів: Укрпошта уклала угоду про будівництво сортувального комплексу у Дніпрі

П'ятниця, 19 листопада 2021, 15:55
 
фото: укрпошта

Укрпошта уклала угоду з компанією "Гранд Імпекс" про будівництво автоматизованого сортувального комплексу у Дніпрі - завершення всіх робіт зі зведення сортувального центру заплановане до кінця 1 півріччя 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

Підписання угоди відбулось 19 листопада у рамках Дніпровського економічного форуму.

Угоду про початок будівництва автоматизованого логістично-сортувального комплексу у Дніпрі підписали гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський та заступник директора компанії "Гранд Імпекс" Максим Онуфрієнко за участі міністра інфраструктури Олександра Кубракова, голови комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради Юрія Кісєля, голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

Реклама:

"Новий автоматизований сортувальний комплекс буде розташований на околиці обласного центру (вул. Кротова, 24), неподалік від аеропорту Дніпра. Загальна площа земельної ділянки, на якій він буде збудований, становить 8,47 га", - додають в компанії.

"Тривалий час важливі державні компанії, на кшталт Укрпошти чи Укрзалізниці, асоціювались з неефективним управлінням та збитковим плануванням. Однак зараз ситуація змінюється. Ми бачимо, що головний поштовий оператор країни залучає кошти міжнародних інвесторів у розвиток логістичної інфраструктури.

Йдеться про 7 автоматизованих сортувальних хабів у опорних регіонах, зокрема і Дніпрі. Це дозволить Укрпошті не лише якісно виконувати власну соціальну функцію, а і на рівні послуг конкурувати з приватним сектором", - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

В Укрпошті додають, що повністю автоматизований Дніпровський сортувальний комплекс стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень для Центральної України.

За попередніми підрахунками, мінімальний час та обсяг обробки посилок зросте до 35 тис одиниць на годину, а письмової кореспонденції - до 15 тис листів на годину, що дозволить значно скоротити строки доставки та підвищити якість послуг.

"Дніпровський сортувальний комплекс буде потужним хабом для Центральної України. Адже область межує із 7 іншими регіонами, а у самому місті розташовані головні офіси великих компаній, зокрема ритейлерів, для яких швидка та якісна доставка до кінцевого споживача є вирішальною.

Цей комплекс - частина великого проєкту нової логістичної мережі Укрпошти. Ми вже уклали угоди на будівництво подібних хабів у Києві та Львові, на черзі інші регіони. В комплексі це дозволить Укрпошті вийти на більш високий рівень якості доставки завдяки повній автоматизації процесів", - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На 24 тис м2 передбачені зони з приймання, обробки, сортування преси, листів, відправлень, окремо кур’єрської доставки. Планується, що сортувальний центр працюватиме в режимі 24/7 - завдяки цьому можна буде скоротити час обробки до 3-5 годин.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через систему електронних закупівель РroZorro. За умовами тендера, будівництво сортувального центру обійдеться в 49 млн дол з ПДВ. 

Укрпошта та переможець торгів укладають договір оренди терміном 8 років із можливістю купівлі-продажу протягом терміну оренди.

Бенефіціарами ТОВ "Гранд Імпекс" є Ганна Єрмолаєва та Ніна Орленко.

Нагадаємо:

"Укрпошта" і ТОВ "Тетра інвест" підписали контракт зі створення першого логістично-сортувального центру нового зразка під Києвом - найближчим часом підрядник зможе приступити до процесу будівництва.

"Укрпошта" підписала угоду про будівництво автоматизованого логістично-сортувального центру у Львівській області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: