Колесніков обіцяє компенсувати закупівлю транспорту

Вівторок, 13 вересня 2011, 09:28
Уряд має намір компенсувати відсотки за кредитами на закупівлю муніципального транспорту.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд виробив програму для розвитку муніципального транспорту. Ми будемо компенсувати відсотки по кредитах, якщо автобуси і тролейбуси закуплені на українських підприємствах", - уточнив він.

"Дніпропетровськ та інші міста області можуть взяти участь у цій програмі. І кожен з них може отримати від 30 до 60 одиниць техніки, відсотки по кредитах на закупівлю якої буде погашати держава", - сказав віце-прем'єр.

За словами директора департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міськради Валентина Мовчана, місто обов'язково візьме участь у запропонованій програмі.

"Сьогодні Дніпропетровську для оновлення рухомого складу тролейбусів необхідно близько 100 машин. Для впровадження нової схеми транспортної мережі місту необхідно до 200 автобусів великої місткості. Тому запропонована урядом програма буде великою підмогою", - зазначив Мовчан.

У понеділок віце-прем'єр Колесников і голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул підписали угоду про співпрацю, що передбачає сприяння з боку Мінінфраструктури у розвитку транспортної інфраструктури Дніпропетровської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!