Вибух на шахті "Краснокутська" хочуть пришити курцям

П'ятниця, 5 серпня 2011, 15:23 -

Куріння могло стати причиною аварії 4 серпня на шахті "Краснокутська "ДП Донбасантрацит" у Красному Лучі Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба МНС з посиланням на першого заступника голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки Віктора Шайтана.

"В шахті знайшли сигарети, декілька пачок сигарет. Ймовірною причиною запалення метано-повітряної суміші могло бути куріння", - наголосив він.

Чиновник додав, що всіх шахтарів з аварійної ділянки одразу же було виведено на поверхню, частина з них проходять медичне обстеження й лікування.

Реклама:

Держгірпромнаглядом створена комісія, яка вже працює і обстежує місце аварії.

Як відомо, 4 серпня близько 11:40 на шахті стався спалах метану, через що постраждало 23 шахтаря. Один з них у п'ятницю помер.

Прокуратура Луганської області порушила за цим фактом кримінальну справу за частиною 1 статті 273 Кримінального кодексу - порушення правил техніки безпеки на вибухонебезпечних підприємствах.

Раніше 27 шахтарів загинуло та 1 госпіталізований через вибух на шахті "Суходільська-Східна", що стався 29 липня в Суходільську - Краснодон, Луганська область.

Того ж дня в результаті обвалення копра на поверхні шахти імені Бажанова в Макіївці - Донецька область 11 шахтарів загинули і 4 були госпіталізовані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: