СБУ віддала в суд справу екс-глави "Родовід банку"

Середа, 31 серпня 2011, 16:35

СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора "Родовід банку" у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 КК України.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 31 серпня 2011 року кримінальну справу було направлено до Генпрокуратури для затвердження обвинувального висновку та спрямування до суду для розгляду по суті.

Слідством встановлено, що у 2009 році адміністратор Сергій Щербина, перевищивши свої службові повноваження, уклав угоду з адвокатською компанією про надання правової допомоги та перерахував останній 301,6 мільйона гривень, що завдало банкові значні матеріальні збитки.

СБУ встановлено також, що за попередньою змовою з директором однієї з комерційних структур та іншими особами, шляхом виготовлення та використання завідомо неправдивих документів під виглядом витрат на оренду та ремонт приміщень будинку в м. Києві, цією посадовою особою було розтрачено державні кошти на суму понад 44 мільйони гривень.

Реклама:

Як повідомляє DT.UA, Щербина утримується під вартою вже більше року. Керівник підприємства перебуває на підписці про невиїзд, а на особисте майно обвинувачених накладено арешт.

Щербина був звільнений Національним банком із займаної посади на наступний день після порушення кримінальної справи - 13 травня 2010 року.

А вже 18 травня в рамках розслідування цієї справи він і був затриманий СБУ, а судом було обрано запобіжний захід - арешт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: