"Київенерго" розрахувалася із "Газом України"

П'ятниця, 8 липня 2011, 13:57

ВАТ "Київенерго", яке експлуатує столичний енергокомплекс, перерахувало компанії "Газ Україна" 715,231 млн. гривень в якості погашення заборгованості за спожитий газ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу енергокомпанії.

Перерахування сталося одразу після того, як на рахунок компанії 7 липня від Київської міськдержадміністрації надійшли кошти для компенсації різниці між собівартістю виробництва теплоенергії і чинними тарифами на тепло для населення в Києві.

КМДА погасила перед "Київенерго" частину боргу за газ шляхом отримання коштів з держбюджету відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів №503 від 11 травня 2011 року, яке визначає порядок компенсації з держбюджету різниці в тарифах на теплоенергію для населення, уточнюється в повідомленні.

Реклама:

У прес-службі компанії також відзначають, що станом на 8 липня борг КМДА перед "Київенерго" із компенсації різниці між підтвердженими витратами на виробництво теплової енергії і тарифами, встановленими в столиці, становить 1,153 млрд. гривень борг енергокомпанії за спожитий газ перед "Газом України" -1,081 млрд. гривень.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

50% +1 акція "Київенерго" належать НАК "Енергетична компанія України" належить, ще 39,98% акцій володіє найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг "ДТЕК".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: