Авіакомпанію Коломойського оштрафують на 120 мільйонів?

Середа, 6 липня 2011, 09:20

Колегія Антимонопольного комітету на засіданні у середу розгляне питання накладення штрафу на авіакомпанію "Дніпроавіа" за зловживання монопольним становищем.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на повідомлення прес-служби АМКУ.

Перевірки "Дніпроавіа" почалися ще в лютому за скаргою МАУ та Державіаслужби, які заявили про "штучні обмеження з боку "Дніпроавіа" при виділенні слотів на польоти в аеропорт "Дніпропетровськ", власником якого є ця авіакомпанія, для перевізників, які не є учасниками альянсу "Українська авіаційна група" (УАГ; об'єднує "Аеросвіт", "Донбасаеро", "Дніпроавіа").

У МАУ заявляли, що близько двох років намагалися отримати слоти на польоти до Дніпропетровська, але в аеропорту відмовляли у їх видачі або ігнорували запити компанії, що й стало причиною її звернення в АМКУ.

Реклама:

В "Дніпроавіа" пояснювали, що аеродром відмовляв МАУ через технічні обмеження на прийом суден вантажопідйомністю понад 50 тонн, включаючи Boeing 737, на яких літає МАУ.

Хоча після звернення компанії в АМКУ в березні МАУ все ж таки отримала дозвіл на польоти.

Як з'ясувалося, аеропорт надав дозволи лише на регулярні рейси, відмовивши МАУ в утвердженні чартерної програми.

"Аеропорт може приймати обмежене число середньомагістральних літаків. Для чартерних польотів МАУ може скористатися аеропортом "Запоріжжя", - розповіло джерело в "Дніпроавіа".

За його словами, компанія направила в АМКУ документи, що підтверджують обмеження аеропорту.

Серед них - рекомендація профільного інституту "Украеропроект", який досліджував стан смуги та руліжних доріжок і рекомендував обмежити прийом літаків вантажопідйомністю понад 50 тонн.

У МАУ заявляють, що, за повідомленням самого аеропорту, за добу він може приймати до п'яти рейсів на "важких" літаках, з яких МАУ отримала лише один.

В авіакомпанії зазначають, що з січня по квітень чотири рази подавали заявку на слоти для чартерів з Дніпропетровська в Анталью.

"Спочатку ми запитували чотири частоти, потім три. Слоти розподілялися з 20 по 30 січня, а 22 квітня ми отримали відповідь аеропорту, що через обмеження на прийом Boeing-737 нам відмовлено", - розповіла прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: