Парламент дозволив корпоратизацію підприємств титанової галузі

Вівторок, 5 липня 2011, 17:17

Верховна рада дозволила корпоратизацію державного підприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат", ДАК "Титан" (Армянськ), держпідприємств "Іршанський ГЗК" та "Вільногірський ГМК" при збереженні об'єктів у списку підприємств, які не можуть бути приватизовані.

За закон у цілому у вівторок проголосували 244 депутатські картки, проти - 38, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Прийнятий закон також дозволяє приватизацію Славутського комбінату "Будфарфор", Українського державного інституту скла, виробничого об'єднання "Автоскло" та трьох шовкрадгоспів.

Автори закону, депутати від фракції Партії регіонів Юрій Каракай та Сергій Майборода, в пояснювальній записці до документа стверджували, що його прийняття дозволить створити умови для залучення приватних інвестицій у зазначені підприємства.

Реклама:

Як повідомлялося, в середині червня парламент відмовився внести до порядку денного законопроект №8655 про можливість приватизації ДАК "Титан", "Запорізького титано-магнієвого комбінату", Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК і ще семи підприємств.

Про інтерес до приватизації підприємств титанової галузі раніше заявляла холдингова компанія Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа, якій нині належить 50% -1 акція виробника діоксиду титану "Кримський титан", 50% +1 якого перебувають у власності ДАК "Титан".

"Кримський титан" орендує Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: