В Уряді кажуть, що аграріям дали півтора мільярда дотацій

Четвер, 28 липня 2011, 13:20
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що липень 2011 року на фінансування основних бюджетних програм по підтримці аграрного комплексу було спрямовано майже 1,6 мільярда гривень.

Всього з загального та спецфондів Держбюджету на 26 липня аграріям виплачено 1 591 978 тисяч гривень, передає урядова прес-служба.

На кінець липня на виконання державної програми "Здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм  здешевлення кредитів" аграріям перераховано 167,3 мільйона гривень.

На часткове відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів - 233,2 мільйона гривень.

"Всього на фінансування цієї програми в загальному фонді Держбюджету закладено 500 мільйонів гривень. Тобто майже половину ми вже виплатили", - підкреслив Присяжнюк.

Реклама:

Зі спеціального фонду державного бюджету аграріям на виплачено майже 1,2 мільярда гривень.

Зокрема, 113,8 мільйона гривень - в межах програми по закладенню молодих садів, виноградників та ягідників; 5,8 мільйона гривень - в межах державної підтримки хмелярства; 28 мільйонів гривень - на надання кредитів фермерським господарствам.

На формування державного інтервенційного фонду Аграрним фондом на 3 червня було спрямовано більше мільярду гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!