Коломойський подав апеляцію на рішення Стокгольма

Вівторок, 26 липня 2011, 14:36

"Укрнафта" подала апеляцiю на рiшення Арбiтражного iнституту Торговельної палати Стокгольма про виплату Carpatsky Petroleum Corporation (Делавер, США) 146,9 мільйона доларів.

Цю суму "Укрнафта" має виплатити як компенсацію за невиконання умов угоди про спiльну розробку Рудiвсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища (Полтавська обл).

Як повiдомляється у квартальному звiтi "Укрнафти", оприлюдненому в системi розкриття iнформацiї ДКЦПФР, нинi справу розглядає Апеляцiйний суд округу Свеа в Стокгольмi, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанiя наголошує, що наразi немає правових пiдстав для виконання рiшення суду про виплату компенсацiї.

Реклама:

Як повiдомлялося, у вереснi 2010 року Арбiтражний iнститут Торговельної палати Стокгольма зобов'язав "Укрнафту" виплатити Carpatsky Petroleum Corporation 146,9 мільйона доларів компенсацiї за невиконання умов угоди про спiльну розробку Рудiвсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища.

Крiм того, Арбiтражний iнститут Торговельної палати Стокгольма визнав розiрваним договiр мiж "Укрнафтою" та Carpatsky Petroleum.

"Укрнафта" та Carpatsky Petroleum пiдписали договiр про спiльну розробку Рудiвсько-Червонозаводського газоконденсатного родовища у вереснi 1995 року.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акцiя "Укрнафти", групi компанiй, пов'язаних iз акцiонерами Приватбанку - близько 42% акцiй АТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: