Київ думає продати свою частку в "Хрещатику"

Середа, 13 липня 2011, 17:07

Депутатам Київради 14 липня буде запропоновано прийняти рішення про продаж пакета 25% +1 акція банку "Хрещатик".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

"Нині номінальна вартість пакета акцій банку, яким володіє місто, становить 196 млн. гривень. Від продажу муніципального пакету акцій ми зможемо залучити до бюджету міста близько 300 млн. гривень, і направити їх на більш нагальні потреби, як то будівництво дитячих садів або капітальний ремонт лікарень", - сказав заступник голови Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, банк "Хрещатик" є комерційним банком, який не виконує жодної соціальної функції: така кредитно-фінансова установа є непрофільним активом для міста.

Реклама:

"Мати муніципальний банк є сенс лише в тому випадку, коли 100% акцій належить місту. Якби банк був повністю муніципальним, він би міг виконувати соціальні функції для городян, сьогодні ж це комерційна установа, основною метою якого є отримання прибутку. Викуповувати ж його зараз із дебіторською заборгованістю - не рентабельно", - пояснив він.

КБ "Хрещатик" заснований в 1993 році. Головне фінансове управління КМДА до 1 червня збільшило участь у статутному капіталі банку до 24,5911% з 24,5251% на 1 квітня.

Найбільшими акціонерами банку на 1 квітня 2011 року, крім Головного фінансового управління Київської міськдержадміністрації, були ТОВ "КФ" Укрфінком "(37,3522%) і ТОВ" Маркет Інвест Груп "(24,9796%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: