Україна і ЄС знайшли "спільне бачення" у "вільній" торгівлі

Вівторок, 12 липня 2011, 16:45

Вересневий раунд переговорів щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом буде "серйозним етапом для підведення підсумків".

Таку думку за результатами консультацій у Брюсселі щодо переговорів із ЗВТ висловив глава української делегації, заступник міністра економіки Валерій П'ятницький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що сторони домовилися перенести раніше заплановані переговори з 26 вересня на 19 вересня і провести їх протягом тижня.

"Я не можу сказати, що він (раунд переговорів) буде абсолютно остаточним, але буде серйозним етапом для підведення підсумків", - заявив заступник міністра.

Реклама:

П'ятницький стверджує, що за всімаосновними питаннями, які залишалися невирішеними ще в ході переговорів, Київ і Брюссель "вже знайшли спільне бачення".

"Ми працюємо на те, щоб в максимально короткі терміни зачистити ще залишаються питання", - підкреслив він, додавши, що українська сторона серйозно налаштована завершити всю роботу до кінця 2011 року.

Заступник міністра також повідомив, що напередодні Брюссельських консультацій в Іспанії відбулася зустріч за участю офіційних представників Києва, Брюсселя і представників бізнесу, в рамках якої обговорювалося питання географічних назв в продукції харчування.

За словами П'ятницького, сторони перейшли "у практичну площину формування плану технічної допомоги".

Для розробки т.зв. плану дій технічної допомоги будуть залучені експерти як з українського, так і з європейської сторони, які будуть працювати з українським урядом і бізнесом для визначення конкретної допомоги конкретного підприємства.

За словами глави переговорної делегації, ця допомога може бути різних видів - залучення кредитів, інвесторів тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!