"Єдину зупинку" на кордоні з Польщею обіцяють ввести до Євро-2012

П'ятниця, 3 червня 2011, 15:51

Митні служби України та Польщі мають намір запровадити до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року процедуру митного оформлення шляхом "єдиної зупинки".

Про це повідомив голова Державної митної служби Ігор Калетнік під прес-конференції у Могилів-Подільському, передає агентство УНІАН.

"Ми передбачаємо, зокрема з поляками, можливість здійснення митного оформлення шляхом "єдиної зупинки". Фактично, громадянин, який буде рухатись для участі в Євро-2012 в якості уболівальника, буде проходити митний прикордонний контроль України і Польщі за один раз", - повідомив Калетнік.

Він зазначив, що митні служби зараз перебувають на завершальній стадії підписання відповідних угод.

Реклама:

"Я думаю, що це можливість і на майбутнє після Євро-2012 продовжити цей пілотний проект», - сказав голова Держмитслужби.

Крім того, він зазначив, що для перетину кордону до Євро-2012 будуть передбачені окремі смуги руху, синхронізація роботи пунктів пропуску, взаємне визнання результатів митного контролю.

"І якщо його (взаємне визнання результатів митного контролю) проведуть поляки - ми будемо визнавати їх результати, а якщо проведемо ми - поляки визнаватимуть наші результати митного контролю та оформлення", - сказав Калетнік.

Він запевнив, що митна служба забезпечить чітку роботу та швидкий перетин кордону вболівальниками на Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: