Фондовий ринок розгубився через "Донецьксталь"

Понеділок, 30 травня 2011, 19:55

У понеділок на українському ринку акцій спостерігалася позитивна динаміка основних фондових індексів.

Так, індекс "Української біржі" закрився на позначці 2499,46 пункту, додавши за день 0,46%. Індекс ПФТС піднявся на 0,29%, до позначки 968,20 пункту.

"Нова торговий тиждень на українських біржах сьогодні почався з небажання гравців робити активні дії. Здавалося, п'ятничні події навколо підприємств, що входять до групи "Донецьксталь", продовжували тиснути на ринок", - зазначає керівник напрямку по роботі з VIP-клієнтами Dragon Capital В'ячеслав Орлюк.

За його словами, ринок завмер в очікуванні подальшого розвитку ситуації, продовжуючи перебувати в стані розгубленості і замішання. Оприлюднення офіційної позиції ДКЦПФР і групи "Донецьксталь", а також коментарі учасників ринку не внесли ясності в суть питання і не додали біржової активності.

"Протягом дня ситуація не змінилася, торги проходили малоактивно, гравці вважали за краще утриматися як від покупок, так і від продажів, а ситуація на глобальних ринках не мала впливу на події", - пояснює експерт.
 
Лише під завісу торгової сесії спокійний хід торгів був перерваний спекулятивною грою на підвищенны по акціях "Укрнафти", які за підсумками дня стали локомотивом зростання індексу Української біржі, +5,34%.

Також краще за ринок виглядали сьогодні папери "Укртелекому" і Райффайзен Банку Аваль, що додали за день 0,84% і 0,39% відповідно.

На тлі закритих майданчиків у Лондоні і Нью-Йорку настрої на глобальних майданчиках були, здебільшого, позитивними.

Азіатські біржові індикатори трохи підросли, на позитивній території протягом всієї сесії торгувалися більшість європейських майданчиків.

Російські індекси показали приріст на рівні 0,5% і перевершили локальні максимуми минулого тижня, при цьому велика частина гравців зайняли вичікувальну позицію до відкриття основних світових майданчиків.

Через вихідны в США і Великобританії важлива макростатистика в понеділок не виходила.

"Подальша динаміка світових ринків на цьому тижні буде багато в чому залежати від ходу торгів, а також новин з Європи та США. Як і раніше інвестори сконцентрують свою увагу на проблемі грецького боргу та висновках, які будуть міститися у звіті спільної місії МВФ і ЄЦБ", - підкреслює Орлюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!