Уряд схвалив меморандум з ЄБРР для розвитку фондового ринку

Понеділок, 7 червня 2021, 20:51
 

Кабмін схвалив меморандум з міжнародними організаціями щодо розвитку біржової торгівлі, протягом трьох років в Україні планується створити Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами (NEXT-UA).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, Урядовий портал.

Уряд схвалив меморандум про взаєморозуміння з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Американською торговельною палатою в Україні. Як зауважив прем'єр Денис Шмигаль, у меморандумі сторони визначили дорожню карту на найближчі два роки.

Він назвав підписання меморандуму першим кроком до створення повноцінного Фондового ринку. Разом сторони займатимуться створенням національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу й організованих товарних ринках.

Реклама:

У коментарі агентству член Нацкомісії з цінних паперів Арсен Ільін пояснив, що в межах партнерства буде виконано аналіз наявної інфраструктури, обсягу ринку і можливостей наявних його учасників. Також підготують техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) щодо доцільності вкладень в окремі елементи цієї інфраструктури.

За словами прем’єр-міністра, основними структурними одиницями NEXT-UA будуть Універсальна торгова біржа, компанія з фінансової інфраструктури (депозитарій, розрахунково-кліринговий центр та торговий репозиторій), Арбітражний центр, Консультативна рада та Бюро зв’язків з інвесторами.

Нагадуємо:

Наступного тижня уряд підпише меморандум з ЄБРР, Американською торговельною палатою та USAID про закупівлю клірингової системи для розвитку фондового ринку в Україні.

На засіданні Кабміну 20 січня голова Нацкомісії з цінних паперів представив проєкт меморандуму щодо створення в Україні міжнародного фінансового центру - повний запуск планується восени 2023 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: