Україна може отримати газову "свободу" за 47 мільярдів доларів

Четвер, 26 травня 2011, 09:59

Україна може самостійно забезпечувати більшу частину своїх потреб у природному газі.

Про це заявив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко під час прес-конференції, присвяченій стратегії розвитку компанії до 2030 року, пише газета "Дело".

За його словами, нині потреби України у природному газі становлять близько 50 млрд. кубометрів.

"20 млрд. кубометрів газу Україна видобуває самостійно. Відсутню частину можна компенсувати за рахунок відкриття нових родовищ, зокрема, сланцевого газу, розробки родовищ на глибоководному шельфі Чорного моря", - сказав Тимченко.

Реклама:

При цьому генеральний директор ДТЕК зазначив, що реалізувати проекти з видобутку газу в Україні досить непросто, оскільки інвестиції в цю сферу оцінюються в 47 млрд. доларів.

Тимченко повідомив, що ДТЕК ухвалив стратегічне рішення бути гравцем у нафтогазовому секторі.

"Кілька днів тому була зареєстрована компанія "ДТЕК Нафтогаз". Основна ідея - забезпечити власні (підприємства в структурі компанії ДТЕК) потреби газу", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, які проекти компанія "ДТЕК Нафтогаз" планує реалізувати в першу чергу, директор з розвитку бізнесу компанії ДТЕК Герман Айнбіндер відповів, що поки компанія проводить аналіз даних, і найближчим часом розповість про пріоритетні напрямки діяльності.

"Буде потрібен час, щоб проаналізувати", - сказав він.

Як відомо, ДТЕК управляє енергетичними активами System Capital Management. 100% акцій SCM належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: