"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для Оператора ГТС хочуть збiльшити участь в купівлі-продажу газу

Неділя, 30 січня 2022, 14:30
 
GETTY IMAGES

Наглядова рада "Магістральних газопроводів України" напрацьовує заходи зі збільшення участі Оператора ГТС на українській енергетичній біржі для купівлі-продажу газу на балансування газотранспортної системи.

Про це зазначають у facebook МГУ.

Там пишуть, що для створення передумов виходу на біржу та координації дій Оператора і "Української енергетичної біржі" проведено низку зустрічей, напрацьовано і погоджено відповідні документи.

Окрім того, наглядова рада доручила ОГТСУ підготувати пропозиції до плану дій на період опалювального сезону 2021-2022 для забезпечення ліквідності Оператора та можливості здійснення балансування ГТС.

Реклама:

Нагадуємо:

З 19 січня 2022 року Оператор ГТС України брав участь в біржових торгах протягом п’яти днів. За результатами торгів придбано понад 3,3 млн. м. куб. газу. Вказані обсяги порівняно невеликі, але значно вищі за обсяги попередніх виходів Оператора ГТС на біржу.

Оператор газотранспортної системи заявляє про те, що через борги операторів газорозподільних мереж та "Нафтогазу" може настати криза рівня надзвичайної ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: