Держмитслужба: під виглядом ліків завозять БАДи

Четвер, 26 травня 2011, 09:07

У Державній митний службі стверджують, що розгорнута проти неї інформаційна кампанія є спробою приховати реальні причини здорожчання ліків у країні.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Держмитслужби.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до діючого законодавства, зареєстровані лікарські засоби та вироби медичного призначення звільняються від оподаткування.

Разом із тим, за даними Держмитслужби, протягом тривалого часу до України під виглядом ліків ввозилися харчові добавки та інші товари.

Реклама:

Також була розповсюдженою схема завезення ліків із значно завищеною митною вартістю з метою отримання надприбутків за рахунок українських громадян.

Зокрема, за даними митної статистики, з початку 2011 року окремими підприємцями систематично підвищується вартість лікарських засобів, які вони імпортують.

Як наголосили у Держмитслужбі, одним із найбільших імпортерів ціна ліків була збільшена у порівнянні з 2010 роком на 20-50%. А за окремими позиціями - втричі.

"Ми вважаємо, що розгорнута інформаційна кампанія проти митниці є спробою приховати реальні причини здорожчання ліків. А саме - бажання певних несумлінних імпортерів і в подальшому отримувати надприбутки", - наголосили у Держмитслужбі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: