Лукашенко вивів гроші в українські банки?

Понеділок, 16 травня 2011, 17:09

У Європейському Союзі готують список економічних санкцій проти білоруського режиму.

Про це пише Інтернет-видання EUobserver, посилаючись на низку неназваних європейських дипломатів, повідомляє агентство УНІАН.

За даними видання, обмежувальні санкції можуть, зокрема, торкнутися, державних компаній "Білнафтохім", "Білтехекспорт" і "Білоруськалій".

При цьому дипломати розуміють, що санкції, швидше за все, не вплинуть істотно на особисті заощадження президента Алекандра Лукашенка, які той вивів до російських і українських банків, вклав у нерухомість і поклав на офшорні рахунки в Росії та в одній з країн-членів ЄС.

Реклама:

"Щоб знайти ці рахунки, необхідна серйозна спецоперація, але жодна країна-член не хоче зараз витрачати ресурси на це завдання", - заявив виданню європейський дипломат.

За даними видання, новий список санкцій може бути готовий до 23 травня, коли в Брюсселі відбудеться засідання Ради закордонних справ Євросоюзу.

Як повідомлялося, 31 січня 2011 року Рада закордонних справ ЄС ввела обмежувальні санкції проти 157 урядовців Білорусі, відповідальних за жорстокий розгін демонстрантів після президентських виборів 19 грудня 2010 року.

21 березня список урядовців було розширено до 175 осіб. Заходи передбачали заборону на в`їзд до ЄС, а також заморожування активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: