Янукович порахував, скільки витратила Україна на ліквідацію аварії на ЧАЕС

П'ятниця, 8 квітня 2011, 14:54
Україна витратила на подолання наслідків аварії на Чорнобильської АЕС понад 12 мільярдів доларів.

Таку цифру, 8 квітня, назвав президент Віктор Янукович на засіданні РНБО, обговорюючи проведення конференції, присвяченої 25-річчю трагедії на ЧАЕС, передають Ukranews.

Зі слів голови держави, Україна не відмовляється від своєї частки відповідальності за наслідки, заподіяні аварією на ЧАЕС. Янукович зазначив, що основний тягар видатків з подолання наслідків аварії несе на собі Україна.

"Ми висловлюємо щире співчуття японському народу, ми допомагали всім, чим могли, і будемо допомагати і далі брати участь і нести свою відповідальність, частину своєї відповідальності перед світовим співтовариством", - підкреслив український президент.

Як повідомлялося раніше, на порядку денному засідання РНБО стоять питання про державну політику в подоланні наслідків чорнобильської катастрофи, про підвищення безпеки експлуатації українських АЕС, а також про допуск підрозділів збройних сил інших держав в 2011 році для участі у військових багатонаціональних навчаннях.

Раніше президент заявляв, що вважає необхідною участь України в програмі Європейського Союзу з поглибленої переоцінки безпеки АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: