ЄБРР готовий подвоїти фiнансування в обмін на реформу залізниці

Вівторок, 5 квітня 2011, 17:07

Європейський банк реконструкцiї i розвитку готовий подвоїти фiнансування залiзничних проектiв в Українi за умови реформування галузi.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної адмiнiстрацiї залiзничного транспорту ("Укрзалiзниця").

"Серед перспективних нових проектiв, якi можуть з'явитися вже в цьому роцi, залiзничники i банкiри називають проекти електрифiкацiї та оновлення рухомого складу", - зазначається у повідомленні.

як повідомлялося, у сiчнi 2009 року ЄБРР заявив про видiлення "Укрзалiзницi" кредиту на 62,5 млн. доларів термiном на 10 рокiв на придбання вантажних вагонiв у рамках програми оновлення рухомого складу.

Реклама:

"Укрзалiзниця" та ЄБРР в 2004 роцi пiдписали кредитну угоду на суму 120 млн. доларів. Кредит надано пiд гарантiї держави на 15 рокiв, процентна ставка - LIBOR+1%.

Кошти призначалися для впровадження швидкiсних пасажирських перевезень на всiй територiї України, зокрема, для закупiвлi рухомого складу (близько 49 млн. доларів), придбання обладнання для ремонту залiзниць (близько 29 млн. доларів) i будiвництва Бескидського залiзничного тунелю (близько 40 млн. доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!