В Китаї Азарову дадуть гроші на електричку до "Борисполя"

Вівторок, 5 квітня 2011, 14:29

Прем'єр-міністр Микола Азаров планує через тиждень підписати в Китаї угоду про будівництво залізничного швидкісного сполучення Київ-Бориспіль та окружної дороги навколо Києва.

Про це він повідомив в ході зборів будівельників Україні, інформує УНІАН. 

"Найближчим часом, буквально через тиждень, я буду в Китаї, будемо підписувати угоду по проекту будівництва залізничного швидкісного сполучення Київ-Бориспіль, і, по-друге, будівництва окружної дороги навколо Києва", - сказав прем'єр.

Він уточнив, що у випадку з будівництвом кільцевої дороги мова йде про мале кільце, "яке на відрізку окружної дороги піде у бік Броварів і Борисполя".

Реклама:

Азаров розраховує, що намічені на цей рік обсяги з будівництва доріг в Україні будуть виконані. Він уточнив, що перш за все мова йде про будівництво доріг у Києві, а також у містах, приймаючих Євро-2012.

Нагадаємо, Кабінет міністрів надав у 2011 році ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" державну гарантію для реалізації проекту організації залізничного сполучення з Києвом у розмірі 372,313 мільйона доларів.

На початку лютого гендиректор аеропорту Борис Шахсуваров оцінював будівництво в 200 мільйонів доларів без будівництва станцій для пасажирів.

Планується, що китайські банки нададуть кредит у розмірі 1 мільярд доларів, при цьому частина з них - на будівництво залізничної гілки, яка зв'яже Київ і міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Згідно підписаному 2 вересня 2010 року у Китаї у присутності глав України і КНР угоді, китайська сторона побудує залізничну трасу Аероекспрес довжиною 30 км.

Генеральним підрядником проекту виступить компанія China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation.

Будівництво планується почати в 2011 році і завершити через три роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: