Імпорт продуктів з Японії обмежили 25 країн

Вівторок, 5 квітня 2011, 10:35

Щонайменше 25 країн і регіонів обмежили імпорт фермерських та інших продуктів харчування з Японії внаслідок викидів радіоактивних речовин з реактора АЕС Фукусіма, пошкодженого 11 березня землетрусом і цунамі. 

Про це заявив 4 квітня уряд Японії, повідомляє Japantoday, передає "ЛІГАБізнесінформ".

З кожним днем все більше країн вводить обмеження на ввіз продуктів харчування з Японії. 

Однак уряд Японії закликає країни дотримуватися правил СОТ, які забороняють вводити обмеження імпорту, без наявності на це наукових обгрунтувань.

Реклама:

Уряд Японії розпорядився призупинити постачання фермерських продуктів, включаючи шпинат і молоко, вирощені в префектурах Фукусіма, Ібаракі, Точігі і Гунма.

ОАЕ ввели заборону на ввезення всіх категорій свіжих японських продуктів.

Філіппіни призупинили імпорт випічки і шоколаду з чотирьох префектур. Росія заборонила ввезення з префектур Чіба та Токіо. Сінгапур призупинив ввезення овочів і фруктів з префектур Сайтама, Чіба, Токіо, Канагава, Шізуока і Ехіме.

США, Китай і Південна Корея також ввели часткову заборону на імпорт японських продуктів.

ЄС і Бразилія попросили уряд Японії видавати сертифікати якості, що підтверджують відсутність радіоактивних речовин у продукції.

Нагадаємо, минулого тижня перший секретар економічного відділу Посольства Японії в Україні Сато Йошіхару повідомив, що всі товари, які імпортуються в Україну з Японії, проходять ретельне обстеження на рівень радіації.

Зі свого боку голова Держекоінспекції Павло Жила запевнив, що в пунктах пропуску через державний кордон України постійно здійснюється відповідний радіологічний контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: