Тігіпко каже, що Україні не варто відмовлятись від МВФ

Вівторок, 5 квітня 2011, 10:01

Вiце-прем'єр-мiнiстр - мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко не вважає для України доцiльним вiдмовлятися вiд грошей Мiжнародного валютного фонду.

Про це вiн заявив в ефiрi телеканалу ICTV у понедiлок пiзно ввечерi, передає "Інтерфакс-Україна".

Цю заяву вiце-прем'єр зробив, коментуючи на прохання журналiстiв заяву прем'єр-мiнiстра  Миколи Азарова про те, що Україна може вiдмовитися вiд отримання наступного транша кредиту МВФ, якi було зроблено ранiше.

"Ми маємо всi чудово розумiти, що цi грошi йдуть у валютнi резерви Нацiонального банку. Останнiй транш, який ми мали б отримати, весь, у розмiрi близько 1,5 мільярда доларів, мав би йти до валютних резервiв НБУ", - зазначив вiн.

Реклама:

Вiце-прем'єр-мiнiстр також сказав, що нинiшнi резерви Нацбанку становлять 36 мільярдів (не уточнивши при цьому валюту), що близько до докризового рiвня.

Також Тiгiпко зауважив, що неотримання чергового транша кредиту вiд МВФ - це поганий сигнал для iнвесторiв, що позначиться на рiвнi iнвестицiй.

"Якщо ми не отримаємо транш МВФ, то бюджет нiбито не постраждає, але одразу можу сказати, що це буде поганим сигналом для всiх iнвесторiв. Це нас має надзвичайно серйозно непокоїти, тому що в найкращий рiк, коли ми отримували прямi iнвестицiї в Україну, такi iнвестицiї становили близько 11 мільярдів", - зазначив чиновник.

"Вiн для нас сьогоднi - зелене свiтло для iнвесторiв", - заявив Тiгiпко.

При цьому вiн уточнив, що за 2010 рiк прямi iнвестицiї в Україну становили 5 мільярдів гривень, що значно менше за середнiй показник за iнвестицiями.

Також Тiгiпко припустив, що можливо частково погасити борги за рахунок валютних резервiв Нацiонального банку.

"Коли я був головою Нацбанку, я пропонував достроково погасити кредити Мiжнародного валютного банку", - розповiв вiн.

"Якщо ми сьогоднi захочемо погасити, ми можемо цi 34 мільярда доларів, якi в нас сьогоднi в перерахунку є, частково взяти й погасити борги", - зазначив вiце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: