Фірташ продає держпідприємству ільменіт утридорога

П'ятниця, 29 квітня 2011, 10:52

ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" за результатами тендеру 20 квітня уклав угоду з ЗАТ "Кримський титан" філія "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" на придбання 30 тисяч тонн ільменітового концентрату за 54 мільйони гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Вартість однієї тони концентрату становила 1800 гривень. Це втричі перевищило ціну, за якою ЗТМК у лютому придбав концентрат у того ж Вільногірського комбінату.

"Сумихіпром" останнього разу також придбав у Вільногірського комбінату ільменіт по 1800 гривень /тонн, хоча у січні купував по 1200 гривень.

Реклама:
Нагадаємо, зараз діють накази Міністерства економіки, якими було зареєстровано ціни на концентрат виробництва ЗАТ "Кримський титан" у розмірі 965 гривень (без ПДВ) за одну тонну та виробництва філії "Іршавський гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі 765 гривень за одну тонну.

ЗАТ "Кримський титан" входить в групу Дмитра Фірташа. Директором Запорізького комбінату минулого року був призначений Володимир Сивак, який раніше працював в приватних структурах Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: