ІСД скаржиться на вимагачів

Понеділок, 18 квітня 2011, 19:54

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявляє про спробу вимагань з боку організованої групи за участю посадових осіб. 

Про це йдеться в заяві ІСД, поширеній в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"У зв'язку з появою в ЗМІ звернення співробітника правового управління ВАТ "ДМК ім.Дзержинського" щодо наявності погроз з боку керівництва комбінату та корпорації "ІСД", вважаємо за необхідне заявити, що дії даного співробітника є однією із складових процесу спроби вимагання у комбінату та корпорації грошових коштів групою осіб, що діють спільно з низкою посадових осіб", - йдеться в заяві. 

При цьому наголошується, що в компанії "не готові коментувати, що змусило колишнього співробітника зробити таку заяву". 

"Ми ініціюємо ретельне внутрішнє розслідування і звернення в правоохоронні органи з метою надання протидії зловмисникам", - наголошує прес-служба підприємства. 

"Ми сподіваємося, що найближчим часом будуть порушені кримінальні справи проти здирників, а також проти тих, хто добровільно їм сприяє в реалізації злочинної змови. Однак ми не виключаємо, що заява колишнього співробітника може бути обумовлено тиском з боку", - підкреслюється в заяві ІСД. 

Крім того, в ІСД повідомили, що керівництво корпорації вживає заходи з метою захисту своїх інтересів. Зокрема, на даний момент відкликані повноваження цього співробітника представляти інтереси ДМК ім.Дзержинського в суді. 

"Ми проінформуємо громадськість про результати розслідування у найближчі дні", - додається в заяві корпорації. 

Раніше в ЗМІ пройшла інформація про судові розгляди між ДМК ім.Дзержинського та контрагентами, в яких брав участь юрист підприємства, який заявив про психологічний тиск на нього з боку ІСД і меткомбінату. 

За словами юриста, тиск чинився з метою здійснення дій для фіктивного банкрутства ДМК ім.Дзержинського та невиплати коштів кредиторам. 

Як повідомлялося, ДМК ім.Дзержинського завершило 2010 рік з чистим збитком у розмірі 1,223 млрд. грн., в той час як за підсумками 2009 року він становив 1,64 млрд. грн. 

За даними компанії на кінець 2010 року, у власності "ІСД" знаходилося 99,417% акцій підприємства. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: