Податкова мiлiцiя сконцентрується на "податкових ямах"

Середа, 13 квітня 2011, 14:53

Лiквiдацiя "податкових ям" i забезпечення прозоростi тендерних процедур є одними з основних напрямiв роботи податкової мiлiцiї у 2011 роцi.

Про це заявив перший заступник голови Державної податкової служби - начальник податкової мiлiцiї Андрiй Головач, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, дiяльнiсть податкової мiлiцiї буде також спрямована, зокрема, на запобiгання незаконнiй конвертацiї коштiв i незаконному обiгу пiдакцизних товарiв.

"Перше - адекватна протидiя незаконному формуванню та вiдшкодування ПДВ шляхом роботи з пiдприємствами, якi скористалися "податковими ямами". Другий напрям - створення умов, за яких конвертацiя коштiв була б економiчно невигiдною. Тiльки поточного року ми лiквiдували 40 конвертацiйних центрiв ",- сказав Головач.

Реклама:

"Третiй напрям - протидiя незаконному обiгу пiдакцизних та iнших товарiв. Четвертий - запобiгання фактам ухилення вiд сплати податкiв з використанням прискореного банкрутства. П'ятий напрям - протидiя розкраданню бюджетних коштiв шляхом недопущення завищення вартостi товарiв i послуг при проведеннi тендерних процедур", - поінформував він.

Чиновник зазначив, що при проведеннi тендерiв використовуються транзитнi та фiктивнi пiдприємства, а кошти, отриманi в результатi їх проведення, розкрадаються й легалiзуються.

"Основне в нашiй роботi - не саджати у в'язницю, а наповнювати бюджет. I якщо в минулому багато уваги придiлялося питанням притягнення до вiдповiдальностi, насамперед до кримiнальної, то сьогоднi завдання - стягнути кошти, недоплаченi до бюджету. А стягнути їх можливо тiльки з пiдприємств реального сектора економiки, якi скористалися послугами конвертацiйних центрiв", - сказав Головач.

У свою чергу, голова ДПСУ Вiталiй Захарченко наголосив, що замовником конвертацiйних послуг є реальний сектор економiки.

"Тобто, вiн замовляє, або для нього створюють так званi "транзитнi пiдприємства", так званi "ями", - сказав вiн.

"Якщо ми працюватимемо системно, то економiчно вигiдно (кошти) буде платити до бюджету, нiж у своїй дiяльностi використовувати схеми ухилення вiд сплати податкiв", - додав Головач.

За його словами, завдяки дiяльностi податкової мiлiцiї у 2010 роцi до державного бюджету надiйшло 4,4 млрд. гривень, крiм того, було не допущено незаконне вiдшкодування податку на додану вартiсть на суму 7 млрд. гривень.

"Я не думаю, що цi цифри (у 2011 році) будуть меншими, нiж минулорiчнi", - зазначив Головач, коментуючи плани роботи податкової мiлiцiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!