Росіяни платять за імпортні фрукти на 20% менше, ніж українці

Вівторок, 12 квітня 2011, 15:00

Різниця в цінах на імпортні фрукти в Україні та Росії в останні тижні істотно збільшилася: нині російські споживачі платять в середньому на 20% менше за імпортні тропічні фрукти, ніж українці.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на дані щоденного моніторингу оптових цін "Агроогляд: овочі та фрукти".

Найбільшою є різниця в цінах на банан і лимон, які в Росії на 30% нижче, ніж в Україні. У цілому цитрусові в Росії в середньому на 16% дешевше.

А от ціни на яблука на ринку Російської Федерації, як і раніше, на 25-30% дорожчі, ніж в Україні, де на ринку все ще присутні незначні обсяги вітчизняної продукції, тоді як у Росії місцевої продукції вже майже місяць як немає в продажу .

Реклама:

Також останнім часом на ринку Російської Федерації збільшився попит на імпортну суницю садову (полуницю), яка також продається на 10-20% дорожче, ніж на українському ринку, тому що в Україні присутня і продукція місцевого виробництва.

Українські виробники суниці садової, черешні та інших ягід в 2011 році очікують гарного врожаю, однак ці плани можна буде остаточно озвучити тільки після 8-10 травня, коли в Україні остаточно зникне загроза весняних заморозків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: