Німецький експерт радить модернізувати промисловий туризм на Донеччині

П'ятниця, 1 квітня 2011, 11:35

Шаблонні підходи в галузі туризму, традиційні екскурсії по заводах чи старих музеях з експонатами, до яких "неможливо доторкнутися" - не принесуть багато грошей.

Таку думку висловив німецький експерт із промислового туризму Айке Отто, який протягом тижня відвідував Донецьку область за дорученням Німецького товариства технічної співпраці (GTZ), передає Deutsche Welle.

Промисловий туризм на Донеччині, як і промислово підприємство, потребує осучаснення, вважає він.

Отто запропонував, зокрема, як по-новому підійти до організації промислового туризму на соляних шахтах Донеччини: "Все, що пов'язано із сіллю, можна залучити до приваблювання туристів. А це і косметика, і продукти харчування, і скло, і навіть одяг".

Реклама:

На цій основі можна вигадати безліч ідей: і виставки виробів зі скла, і покази мод, і сам процес виробництва солі, у якому можуть взяти участь туристи, каже експерт.

У такому музеї можна буде навіть проводити інтерактивні уроки для школярів.

Розвиток промислового туризму сприяє підйому економіки.

Саме розвиток промислового туризму свого часу вивів Рурську область у Німеччині з депресивного стану та дозволив вирішити найважливіші економічні та соціальні питання, нагадав німецький експерт.

За його словами, досвід Руру є найбільш вагомим, але не єдиним у його країні.

Так, у Східній Німеччині, коли після об'єднання країни були практично зруйновані величезні соціалістичні комбінати, деякі федеральні землі пішли шляхом розвитку біотехнологій та відновлювальної енергетики.

І тепер там створюються "енергетичні тури" із відвідуванням вітрових електростанцій чи полей із сонячними батареями.

Таким же шляхом може піти й Донеччина, вважає експерт, якщо люди подолають скепсис та деяку невіру в свої можливості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: