Україна протягом 20 років вкладе 38,5 мільярда у космос

П'ятниця, 1 квітня 2011, 11:06 -

Кабінет міністрів затвердив концепцію реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року, орієнтовний обсяг фінансування заходів якої оцінюється в 38,5 млрд. гривень.

Це передбачено розпорядженням Кабінету міністрів від 30 березня, оприлюдненим на урядовому веб-порталі.

Зокрема, в результаті реалізації концепції, передбачається створити потужну систему дистанційного зондування "Січ", Національну систему космічного зв'язку "Либідь", систему координатно-часового і навігаційного забезпечення, систему здійснення контролю та проведення аналізу космічного простору, провести наукові космічні дослідження, міжнародні космічні експерименти за ініціативою вітчизняних науковців.

Також передбачено взяти участь у проведенні досліджень Місяця із використанням вітчизняних космічних апаратів, забезпечити проведення науково-освітніх космічних експериментів, створити нові зразки ракетно-космічної техніки, поглибити міжнародне співробітництво, суттєво покращити ефективність діяльності підприємств космічної галузі.

Реклама:

Документ, який визначає стратегію розвитку космічної діяльності на довгострокову перспективу розроблено в державі вперше, зазначається у повідомленні.

Реалізація Концепції дасть змогу сформувати економічно стійку, конкурентоспроможну, диверсифіковану ракетно-космічну галузь національної економіки, що забезпечить провадження космічної діяльності відповідно до сучасних вимог та національних інтересів, і дозволить перетворити її в дієвий інструмент державної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: