Богословська хоче знайти зраду Тимошенко у газових домовленостях

Середа, 16 березня 2011, 17:44

Нардеп Інна Богословська ПР пропонує парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування можливої державної зради в діях тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час переговорів і підписання в 2009 році газових угод між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Про це сказано в проекті постанови № 8240, зареєстрованому в Раді 16 березня, передають "Українські новини".

Зокрема, Богословська пропонує Раді доручити цій комісії розслідувати обставини проведення переговорів, узгодження умов і підписання контракту про поставки газу в Україну на 2009-2019 роки, і контракту про його транзит через територію країни, підписаних між двома компаніями 19 січня 2009 року.

Також пропонується доручити цій комісії розслідувати обставини виникнення заборгованості компанії "Єдині енергетичні системи України" - ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії в сумі 198 млн. доларів і перед "Газпромом" у сумі 84 млн. доларів і надання державних гарантій їх погашення.

Реклама:

Богословська пропонує призначити себе головою цієї комісії, її заступником - депутата від фракції Народної партії Юрія Литвина й обрати до її складу у цілому 9 парламентаріїв.

Також пропонується заслухати звіт цієї комісії на пленарному засіданні Ради не пізніше, ніж через 3 місяці від дня прийняття цієї постанови.

19 січня "Нафтогаз України" й "Газпром" підписали газові контракти на 2009-2019 роки. Тимошенко заявляла, що вважає ці контракти успішними.

У січні 2010 року Богословська, яка в той час була кандидатом у президенти, просила Генпрокуратуру відновити розслідування кримінальних справ за фактом відмивання коштів і фінансових махінацій під час керівництва Тимошенко корпорацією "ЄЕСУ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!