Янукович просить дати гроші на регіони

Понеділок, 14 березня 2011, 14:58

Президент Віктор Янукович виступає за внесення змін до державного бюджету на 2011 рік за підсумками першого кварталу.

Про це він сказав у ході зустрічі з головою Верховної ради Володимиром Литвином і головами парламентських фракцій більшості, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я вважаю, що ми з вами можемо вже за підсумками кварталу переглянути бюджет, щоб ми не чекали півріччя, і спрямувати вже навесні ці кошти на розвиток регіонів", - сказав президент.

Янукович зазначив, що практично за кожним регіоном проаналізовано потребу в розвитку за тими чи іншими напрямками, чутливими для їхнього населення, однак у першу чергу потрібно спрямувати кошти на добудування соціальних об'єктів і доріг.

Реклама:

У цілому, за його словами, загальна потреба у фінансуванні таких програм становить близько 5 млрд. гривень.

Президент прогнозує, що за підсумками першого кварталу дохідна частина держбюджету-2011 буде перевиконана, що дасть змогу спрямувати додаткові кошти на ці програми.

Янукович попросив Кабінет міністрів якнайшвидше опрацювати це питання, а парламентаріїв сприяти якнайшвидшому внесенню змін до держбюджету.

Як повідомлялося, 23 грудня 2010 року Рада прийняла держбюджет на 2011 рік з доходами 281,465 млрд. гривень і видатками 321,921 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: