Рахункова палата не знайшла у Волги серйозних порушень

Вівторок, 25 січня 2011, 17:07

Аудитори Рахункової палати під час планової перевірки не виявили серйозних порушень у роботі Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг за 2008-2010 роки.

Про це заявив голова цього відомства Василь Волга, пише газета "Дело".

За його словами, перевіряючі прийшли до висновку, що фінансове забезпечення Комісії є недостатнім, тому Держфінпослуг не має належного впливу на піднаглядні їй ринки.

У результаті відомство у 2008-2010 роках не повністю, і недостатньо ефективно виконувала свої основні завдання та функції.

Реклама:

Такий основний висновок, який зробила колегія Рахункової палати за підсумками аудиту ефективності виконання завдань і функцій Держфінпослуг і витрачання бюджетних коштів на їх реалізацію.

"У Держфінпослуг немає необхідного впливу на піднаглядні їй фінансові ринки. Тому Комісія у 2008-2010 роках не забезпечила повного і ефективного виконання передбачених чинним законодавством основних завдань і функцій, - ідеться у повідомленні Рахункової палати.

Зокрема, на думку аудиторів, Держфінпослуг не розробила стратегії розвитку та вирішення системних питань роботи ринків фінансових послуг в Україні, не довела до логічного завершення у встановлені терміни жодної з трьох концепцій, спрямованих на врегулювання діяльності і розвитку окремих сегментів ринку небанківських фінансових послуг.

"Перевіряючі також дійшли висновку, що Комісія була недостатньо наполеглива до нардепів у частині прийняття ними законопроектів, що стосуються піднаглядних Держфінпослуг ринків, - розповів Волга.

Як повідомлялося, у середині листопада 2010 року перевірку Держфінпослуг закінчила Генпрокуратура.

За підсумками ревізії, прокуратурою була виявлена низка порушень.

Найсуттєвіші з них - незаконне вилучення співробітниками Комісії відокремлених підрозділів фінустанов із держреєстру і неналежна робота зі зверненнями громадян.

Тоді Волга заявив, що виявлені прокуратурою порушення в роботі його відомства незначні, а винні вже понесли покарання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!