АМКУ каже, що Коломойський не скаржиться на нафтові аукціони

Понеділок, 6 грудня 2010, 13:31

Антимонопольний комітет відзначає відсутність скарг від нафтових компаній, що працюють на українському ринку, на непрозорість проведення аукціонів з продажу нафти і газового конденсату.

Про це в ході конференції "Ринок нафти і нафтопродуктів України" повідомив виконуючий обов'язки голови АМКУ Юрій Кравченко, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

"Принаймні, звернень по нафтових аукціонів до нас не надходило", - сказав він.

При цьому він додав, що знає позицію багатьох нафтотрейдерів, які неодноразово заявляли про нерівність доступу до сировини, яке продається на аукціоні.

Реклама:

Кравченко також відзначив, що в даний час ситуація з аукціонами з продажу скрапленого газу для населення є впорядкованою.

Нагадаємо, в останні кілька років на аукціонах із продажу нафти найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" - контролюється групою Приватбанку, частка якої в реалізації становить більше 80%, продає сировину за стартовими цінами.

При цьому покупцями виступають компанії, також контрольовані групою Приватбанку: Кременчуцький нафтопереробний завод, НПЗ "Нафтохімік Прикарпаття", інші нафтотрейдери.

Такі компанії, як "ТНК - ВР Коммерс", не мають можливості купувати нафту на аукціоні, оскільки умовою транспортування продаваного сировини "Укрнафта" ставить трубопровідний транспорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: