Україна зібралася позичати на "Уренгой-Ужгород"

П'ятниця, 3 грудня 2010, 17:14

Україна сподівається, що у середині 2011 року міжнародні банки нададуть їй 308 млн. доларів на модернізацію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Про це повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко за результатами наради з питань підготовки і проведення робіт з реконструкції і модернізації газотранспортної системи (ГТС) України, повідомляє УНІАН.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" знаходиться на завершальній стадії розробки техніко-економічного обгрунтування модернізації газопроводу.

"Перший транш очікуємо у середині 2011 року - це 308 млн. доларів на реконструкцію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", - сказав Бойко.

Реклама:

При цьому він нагадав, що це тільки частина коштів, які міжнародні банки готові виділити на модернізацію української ГТС.

"Це перша частина кредитів Світового банку і ЄБРР, над якими ми сьогодні працюємо", - сказав він.

Нагадаємо, у червні 2010 року Мінпаливенерго своїм наказом доручило "Нафтогаз" розпочати процедуру ініціації інвестиційного проекту Реконструкція лінійних споруд газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" із залученням кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій.

Зокрема, Мінпаливенерго доручило НАК "Нафтогаз України" створити групу управління проектом і розробити план заходів з підготовки і реалізації проекту, включаючи план закупівель і план фінансування, і графік підготовки і реалізації проекту, включаючи графік закупівель і графіки фінансування.

Мінпаливенерго має намір залучити 6,5 млрд. доларів на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС України до 2018 року.

Зокрема, на модернізацію і реконструкцію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" планується залучити 1,3 млрд. доларів.

Газопровід "Уренгой-Помари-Ужгород" з'єднує газові родовища півночі Західного Сибіру з кінцевими споживачами в Європі. Побудований у 1983 році.

Загальна довжина - 4451 км, потужність - 32 млрд. куб. м газу на рік. Діаметр кожної з трьох ниток - 1420 мм. Протяжність на території України - 1160 км, на трасі розташовані дев`ять компресорних станцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!