Екс-очільника Надра Банку судитимуть у Росії?

П'ятниця, 3 грудня 2010, 13:05

Розшукуваний владою Україну екс-голова правління проблемного системного Надра Банку Ігор Гіленко може постати перед російським судом.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ - начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фарінник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Кримінальна справа щодо Гіленка налічує понад дві сотні томів. Нам відомо, що він перебуває в Росії і має російське громадянство. Звичайно, це певним чином ускладнює роботу, оскільки наші сусіди своїх громадян не видають. Однак слідство триває, з його матеріалами ми обов'язково ознайомимо російських колег. Судити його можна і там", - сказав він в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

За даними заступника глави МВС, з Надра Банку в останні роки злочинним шляхом "викачано" понад 6 млрд. гривень.

Реклама:

Фінансові втрати банку сформувалися в результаті дій приватних осіб, представників комерційних структур і співробітників самого банку.

"До органів внутрішніх справ лише в 2009 і нинішньому році надійшло понад 2 тис. заяв про незаконне присвоєння коштів цього банку на суму понад 4 млрд. гривень. За розглянутими заявами порушено понад 400 кримінальних справ", - повідомив Фарінник.

За його даними, в судах уже знаходиться більше 200 кримінальних справ за тематикою банку "Надра".

"Деякі уже розглянуті, і винні отримали різні види покарання, у тому числі позбавлення волі", - додав начальник Головного слідчого управління МВС.

Як повідомлялося, Національний банк України 10 лютого 2009 року ввів у Надра Банк, який входив до десятки найбільших у країні, тимчасову адміністрацію.

11 лютого з посади голови правління-президента банку був звільнений Ігор Гіленко, який обіймав її з липня 1997 року.

Пізніше екс-голова правління Надра Банку і ще низка керівників цієї кредитно-фінансової установи були оголошені в державний розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: