Думка експерта: Кредитори покращать життя Таруті

Середа, 22 грудня 2010, 17:00

Власники ІСД домовилися про реструктуризацію боргів на 3 мільярди доларів.

"Запропонована семирічна пролонгація реалістично відображає здатність ІСД обслуговувати свої борги, і інвестори, швидше за все, приймуть цю пропозицію, підготувавши, таким чином, грунт для здійснення заключної угоди в найближчі місяці", - сказав "Економічній правді" аналітик ІК Dragon Capital Олександр Макаров.

За його словами, заборгованість компанії ІСД включає в себе єврооблігації на суму 150 млн. доларів, випущені в ході приватного розміщення, за якими настав дефолт в травні 2009 році, коли ІСД не змогла вчасно провести платежі в рахунок погашення основної суми банківського боргу.

Також, зазначив Макаренко, група переуклала договори на постачання залізорудної сировини з "Метінвестом" до 2016 року з новою системою ціноутворення, набагато більш сприятливою порівняно зі старими контрактами.

Реклама:

"За нових умов ціна прив'язується до спотової CIF Китай за вирахуванням вартості транспортування і згідно з нашими оцінками буде на третину нижче, ніж була б за старим методом індексації ціни", - підкреслив співрозмовник.

Якщо переговори пройдуть успішно, реструктуризація позитивно позначиться як на ІСД, так і на Алчевському металургійному комбінаті.

"Група зможе розраховувати на активну фінансову підтримку з боку акціонерів, що дозволить наростити обсяги виробництва і завершити першочергові інвестпроекти з будівництва когенераційної електростанції на Алчевському меткомбінаті і МНЛЗ на ДМК ім. Дзержинського", - резюмував Макаров.

Нагадаємо, переговори про реструктуризацію боргу компанія під керівництвом Сергія Тарути вела ще з початку 2009 року. Однак домовитися про повну реструктуризацію кредитів українському бізнесменові не вдавалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: