Кредитори дадуть ІСД перепочинок

Середа, 22 грудня 2010, 09:43

Власники ІСД домовилися про реструктуризацію боргів на 3 мільярди доларів.

Про це заявив віце-президент ІСД Олександр Пилипенко, пише видання "Дело".

"Підписання документів чекаємо в наступному місяці. Більшого поки повідомити не можу", - заявив топ-менеджер корпорації.

За інформацією видання, корпорації вдалося переконати кредиторів продовжити термін виконання зобов'язань до 2018 року. Вирішальну роль у переговорах зіграла поява в акціонерному капіталі ІСД російського Внєшекономбанку.

Зустрічі між кредиторами та представниками ІСД у ці дні проходять у Москві. При цьому позицію акціонерів української корпорації представляє російський державний Внєшекономбанк, який наприкінці минулого року профінансував покупку 50%+2 акцій ІСД групою невідомих російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним.

Російському бізнесмену належить швейцарська компанія, що спеціалізується на торгівлі металопродукцією - Carbofer. У минулому ж Катунін був одним з акціонерів Evraz Group Романа Абрамовича.

Спеціалізоване інформаційне агентство Debtwire повідомляє, що останнім часом "контакти між сторонами почастішали". Зустріч представників акціонерів і позичальників відбулася минулого тижня - 17 грудня. Чергова зустріч повинна була пройти 21 грудня.

На цих зустрічах, як зазначають представники кредиторів, останнім часом "намітився прогрес у переговорному процесі", який вони пов'язують з участю в ньому Внєшекономбанку.

"Останнім часом спостерігається нова динаміка в переговорах з боку акціонерів. І кредитори тепер схильні більш позитивно оцінювати результати цих переговорів", - передає Debtwire слова одного з кредиторів.

Подробиць переговорів сторони не коментують. "У Внєшекономбанку не прийнято повідомляти про те, чи ведуться переговори чи ні. Даний випадок - не виняток", - повідомили в прес-службі ВЕБу.

Корпорації вдалося переконати кредиторів продовжити термін виконання зобов'язань до 2018 року.

За словами експертів, приймаючи до уваги поступове зростання цін на ринку металопродукції, що прогнозується в найближчі роки, ІСД зможе спокійно розрахуватися по боргах до 2018 року.

Реклама:

Нагадаємо, переговори про реструктуризацію боргу компанія під керівництвом Сергія Тарути вела ще з початку 2009 року. Однак домовитися про повну реструктуризацію кредитів українському бізнесменові не вдавалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: