Комбінат Тарути оштрафували за борги

Понеділок, 29 листопада 2010, 10:24

Алчевський металургійний комбінат, який входить до корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути, був оштрафований на 7,2 млн. гривень.

Цю суму Господарський суд Луганської області зобов'язав металургів виплатити за зрив графіка платежів за "блакитне паливо" у січні-серпні 2010 року, пише газета "Дело".

Усього згідно з договором між Алчевським меткомбінатом і "Газом України", підприємству був поставлений газ на загальну суму 411,9 млн. гривень.

При цьому оплату за спожите паливо підприємство "ІСД" проводило із затримками, а після закінчення звітного періоду іще й залишалася винна близько 21,2 млн. гривень.

Реклама:

У підсумку, постачальник газу вирішив вимагати повернення заборгованості разом із пенею в 7,2 млн. гривень через суд.

У ході судових розглядів меткомбінат свою заборгованість погасив.

Але, незважаючи на це, суд скорочувати суму штрафу удвічі, як цього вимагали юристи "ІСД", відмовився і задовольнив всі вимоги "Газу України".

Як зазначає видання, заборгованість із постачань сировини і енергоносіїв була характерною для підприємств "ІСД" фактично весь рік.

При цьому в іншого меткомбінату корпорації - Дніпровського ім. Дзержинського, ця проблема була найбільш гострою: у червні 2010 року його відключили від постачання газу за борги в 200 млн. гривень і виробництво на підприємстві практично зупинилося.

Алчевський меткомбінат - підприємство з повним металургійним циклом, спеціалізується на виробництві плоского та товстолистового прокату.

Є монополістом в Україні із виробництва товстого неіржавіючого листа, сталей спеціального призначення, а також сталевого дробу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: