Міттал готовий подати на Україну до міжнародного суду

Четвер, 7 жовтня 2010, 10:51

У разі негативного рішення Господарського суду Києва у суперечці ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" із Генпрокуратурою, справа може перейти в міжнародні судові інстанції.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на представників метпідприємства.

Як заявляють юристи компанії, у випадку якщо судові органи України ухвалять рішення щодо спору з Генпрокуратурою у справі продовження інвестзобов'язань, не на користь інвестора, компанія буде шукати справедливості в міжнародних судах.

Зокрема, партнер юридичної фірми Baker&McKenzie Світлана Романова, яка представляє інтереси меткомпанії, заявляє, що не виключені позови в Міжнародний центр з вирішення інвестиційних спорів у Вашингтоні.

Реклама:

У разі ж, якщо Міжнародний центр з вирішення інвестиційних спорів у Вашингтоні при Світовому банку визнає несправедливе ставлення до іноземного інвестора, а українська сторона не виправить цього, то це загрожує країні економічними санкціями.

"Це може відсунути Україні в ранг таких країн як Лівія", - заявляє партнер Baker&McKenzie.

Також юристи компанії розглядають варіанти подачі свого позову і до Європейського суду з прав людини, крім того для відстоювання своїх інтересів компанія може вдатися до використання інструментарію Всесвітньої торгової організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: