Акціонер "Київстара" стане п'ятим за величиною оператором у світі?

Понеділок, 4 жовтня 2010, 11:55

4 жовтня Vimpelcom Ltd. може оголосити про об'єднання активів з єгипетським мільярдером Нагібою Савірісом.

Це виведе компанію до п'ятірки найбільших операторів світу, пише газета "Ведомости".

Менеджмент Vimpelcom Ltd., яка об'єднує активи акціонерів мобільних операторів Beeline і "Київстар", у неділю вперше представив для голосування раді директорів, яка зібралася в Амстердамі, угоду з Weather Investments, через яку Савіріс володіє 51% Orascom Telecom (працює в Африці, Азії та Канаді) і 100% Wind Telecomunicazioni (Італія, Греція).

Сума угоди може скласти 5 млрд. євро, а Vimpelcom Ltd. оплатить її переважно акціями: Савіріс отримає 20-23% або трохи більше акцій об'єднаної компанії, при цьому частка Altimo, яка входить до "Альфа-груп", скоротиться з 44,65 до 35%, а норвезької Telenor - з 36,03 до 27%.

Реклама:

Якщо угода відбудеться, абонентська база Vimpelcom Ltd. Збільшиться до 200 млн. осіб і за цим показником холдинг увійде до п'ятірки найбільших стільникових операторів світу, працюючи на чотирьох континентах.

Інформація про угоду не сподобалася учасникам ринку, зазначає видання. Акції Vimpelcom Ltd. подешевшали на 9%, а потім продовжили падіння.

Інвесторів налякав великий борг Orascom і Wind, який збільшив би загальний борг Vimpelcom Ltd. приблизно на 15 млрд. доларів, а співвідношення борг/EBITDA - до 2,5.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: