Металурги знижують виробництво

Четвер, 14 жовтня 2010, 09:24

Через відсутність замовлень на найбільшому вітчизняному меткомбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг" зупиняють ряд виробничих агрегатів.

Зокрема, 12 жовтня була зупинена одна з печей сортопрокатного цеху № 2 "АрселорМіттал Кривий Ріг" через відсутність замовлень на катанку, виробництвом якої займається даний цех, пише газета "Дело".

У результаті цього, за словами представника підприємства, виробництво даного виду продукції на комбінаті повинне буде скоротитися на 50%.

Крім цього, й інші українські металурги мають намір скоротити в листопаді виробництво сталі на 4,9% в порівнянні з їх планом на жовтень.

Реклама:

Всього в листопаді металургійні підприємства мають намір виплавити 2,9 млн. тонн сталі, також планом на цей місяць передбачається скорочення виплавки чавуну на 5,1% - 2,4 до млн. тонн, і збереження випуску прокату на рівні плану жовтня, а саме - 2,7 млн. тонн.

Про це заявив вчора на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу генеральний директор галузевого об'єднання "Металургпром" Василь Харахулах.

Подібне зниження виробництва, за словами аналітиків, може бути обумовлено досить складним становищем на ринку металопродукції.

Зараз, навіть після священного для мусульман місяця Рамадан, попит на українську сталь на традиційних для вітчизняних виробників ринках країн Близького Сходу та Північної Африки залишається низьким.

У результаті трейдери продовжують знижуватися і ціни на українську продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!