Мінтранс звільнив від сплати аеронавігації літаки королівських сімей

Середа, 29 вересня 2010, 13:50

Мінтрансзв'язку збільшив плату за послуги аеронавігації в повітряному просторі України.

Згідно з наказом міністерства№ 669 від 15 вересня, плата за обслуговування на маршруті підвищується на 22,3% - до 45, 56 євро на 50 метричних тонн злітної маси і ортодромічну відстань 100 км.

Передбачається також підвищення ставки за обслуговування на підході та в районі аеродрому на 28,6% - до 7, 56 євро на 50 метричних тонн злітної маси і ортодромічну відстань 100 км.

При цьому від сплати збору звільняються літаки злітною масою менше двох метричних тонн, повітряні судна, що перевозять королівські сім'ї, глав держав та міністрів з офіційною місією.

Реклама:

Також від сплати звільняються рятувальні польоти, рейси, які починаються і закінчуються на одному і тому ж аеродромі в разі повернення повітряного судна (без проміжної посадки).

Окрім того, від сплати звільняються польоти для перевірки аеронавігаційного обладнання, тренувальні польоти для підготовки авіаперсоналу і польоти військових повітряних суден, які виконуються з некомерційною метою.

Раніше повідомлялося, що генеральний директор IATA Джованні Бізіньяні назвав завищеною вартість аеронавігаційних послуг в Україну.

За його словами, їх якість залишається одним з найнижчих в Європі. Він також зазначив дорожнечу авіаційного палива в аеропортах країни.

У свою чергу, Мінтрансзв'язку заявило, що не має наміру знижувати вартість аеронавігації, оскільки Державному підприємству з обслуговування повітряного руху ("Украерорух") в даний час потрібні кошти для модернізації основних потужностей.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: