Україна й Сенегал хочуть спільно розвивати сільське господарство

Понеділок, 27 вересня 2010, 20:16

Україна й Сенегал виступають за розвиток співробітництва в галузях сільського господарства, атомної енергетики, туризму й у розвитку транспортної інфраструктури.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

Згідно із повідомленням, у понеділок у Нью-Йорку міністр закордонних справ Костянтин Грищенко провів зустріч із міністром закордонних справ Сенегалу Мадіке Ніангом.

У ході першої в історії зустрічі між головами зовнішньополітичних відомств України й Сенегалу сторони висловилися за необхідність розвитку двосторонніх відносин на прагматичних і взаємовигідних началах з використанням усього їхнього потенціалу.

Реклама:

"Він (Грищенко), зокрема, указав на значні перспективи співробітництва в галузях сільського господарства (експорт із України в Сенегал зернових), атомної енергетики, туризму, а також розвитку транспортної інфраструктури Сенегалу з урахуванням значення цієї країни як "воріт" у Західну Африку й Африканський континент у цілому (будівництво залізниць Дакар-Джібуті, Дакар-Бамако)", - повідомляє прес-служба МЗС.

Грищенко підкреслив, що Україна зацікавлена в сенегальському ринку.

Також сторони обговорили питання розвитку україно-сенегальської договірно-правової бази й обмінялися думками з питань співробітництва в рамках міжнародних організацій.

Грищенко запросив Ніанга відвідати Україну з офіційним візитом.

У повідомленні зазначається, що міністр закордонних справ Сенегалу прийняв запрошення.

За переконанням сторін, розвитку співробітництва буде сприяти діяльність посла України в Сенегалі (за сумісництвом) і очікувана акредитація посла цієї держави в Україні.

Як повідомлялося, 25 вересня в Нью-Йорку також відбулася зустріч Костянтина Грищенка й міністра закордонних справ Куби Бруно Едуардо Родрігеса Паррилья.

Голова МЗС Куби підкреслив велику зацікавленість його країни в розвитку й поглибленні торгово-економічних відносин з Україною, зокрема в закупівлі продукції українського машинобудування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: